Shellmacken tar ner skylten

Shellmacken tar ner skylten

jan 27

En av Storsudrets viktiga institutioner tar ner skylten den sista januari. Men byter tack och lov till en ny den första februari. Shell är inte längre intresserad av mindre mackar på landsbygden och har därför sagt upp avtalet. Stig ”Stickan” Östergren har dock tecknat ett avtal med EMAB AB som är en organisation för inköpssamverkan mellan fristående handlare. Det innebär att Stickan i fortsättningen kommer att sälja drivmedel från Gulf och som kunder och bilister kommer vi inte att märka någon skillnad. Stickan berättar att det var hans far Einar, som byggde macken år 1958. Stickan var då fjorton år gammal och fick hjälpa till vid bygget och övertog senare macken. År 1958 fanns det sex mackar på Storsudret. En i Fide, två i Burgsvik, två i Vamlingbo och en i Hamra. Östergrens blev alltså den sjunde och nu är den ensam kvar, inte minst tack vare både uthållighet och envishet från Stickans sida. Till sist ett tips. Redaktören som reser frekvent mellan Storsudret och fastlandet har för vana att alltid stanna till vid macken och tanka fullt även om tanken inte är särskilt tom.