Forum Östersjön avvecklas som utställning

Forum Östersjön avvecklas som utställning

apr 21

Den del av Forum Östersjöns verksamhet som består av utställningen i norra ladugårdslängan vid Vamlingbo prästgård avvecklas och håller nu på att monteras ner. Utställningen öppnades 2009 efter en omfattande renovering av ladugårdslängan som också inrymmer en aula. Utställningen har onekligen varit mycket uppskattad. Instruktiv och lärorik när det gäller många aspekter på livet i och runt Östersjön. Det har dock varit svårt att finansiera verksamheten och därför har den ideella föreningen Forum Östersjön tvingats ta detta beslut. Föreningen lever dock vidare och är engagerad i olika projekt som ”Rädda Burgsviken”, vattenprojektet ”Testbädd Storsudret” och Burgsviken Utveckling AB. Tilläggas skall att norra ladugårdslängan, som ägs av Heligholm Utveckling AB, sedan förra året är till salu.