Påsken i Vamlingbo kyrka

Påsken i Vamlingbo kyrka

mar 23

Från kantor Liv Stenström har vi fått följande inbjudan till en rad olika gudstjänster i Vamlingbo kyrka under Påsken. ”I morgon torsdag (skärtorsdagen)är det kvällsmässa kl. 19. Då får vi ta del av läsningar och musik som gestaltar Jesu sista måltid tillsammans med sina lärjungar. Kyrkokörens herrar sjunger gripande och stundvis ganska dramatisk musik, det blir orgel och flöjt. Den som kommer till kyrkan kommer också att få möjlighet att smaka och lukta på ingredienser från en traditionell judisk påskmåltid. På fredag (långfredagen) är det musikgudstjänst kl. 15. Då framför kyrkokörens damer Pergolesis Stabat Mater tillsammans med en stråkkvartett. Gusti Larsson är recitatör och Ann Gislevik och Birgitta Wessman solister. På söndag (påskdagen) kl. 11 är det festhögmässa. Då medverkar församlingens alla körer (kyrkokör, barnkör och ungdomskör). Efter gudstjänsten blir det kaffe på kyrkbacken. På måndag (annandag påsk) kl. 14 firar vi påskhelgens sista gudstjänst. Annandag påsk är en lite bortglömd helgdag, men nog så viktig ur ett teologiskt perspektiv. Det är denna dag vi får ta del av hur det kunde vara för de människor som mötte Jesus efter hans uppståndelse från döden. Många mötte honom utan att förstå att det faktiskt var han. Om vädret tillåter utgörs gudstjänsten av en enkel vandring på kyrkogården, annars är vi i kyrkan. ”Personalkören” (= två präster och två kantorer) kommer att framföra sånger skrivna av vår egen församlingspräst Benjamin.”