Körsbärsgården slår upp portarna

Körsbärsgården slår upp portarna

mar 22

Ett säkert vårtecken. På skärtorsdag kl. 14 är det vernissage på Körsbärsgården med verk av Gösta Reiland och Stig Sundin och sedan är det öppet under Påsken varje dag mellan kl. 11 och 17. Sedan får vi vänta till helgerna under maj då Körsbärsgården åter håller öppet. Gösta Reiland är sedan drygt tio år bosatt i Sundre och hans utställning har fått namnet ”Fågel – på armlängds avstånd”. Det är ett projekt som startade när han deltog i ringmärkningen vid Sundre fågelstation. Bland annat visar han ett jätteporträtt av Sveriges nationalfågel, koltrasten. Gösta Reiland är också känd som fotograf och filmfotograf. Nyligen fick han en Guldbagge för filmen ”Flocken”. Stig Sundin (1922-1990) hörde till de konstnärer som under tidigt femtiotal gick på Konstakademin och som om somrarna for till södra Gotland för att måla. Sundin köpte en kvarn vid Vennes och blev sedan Sundre trogen. Han kom att ägna större delen av sitt liv åt landskapsmåleri och finns bland annat representerad på Nationalmuseum och Moderna Museet. Reilands verk visas till den 31 maj och Sundins till den 19 juni.