Frank Hollingworth om sitt händelserika liv

Frank Hollingworth om sitt händelserika liv

sep 28

Frank Hollingworth har skrivit en bok om sitt händelserika liv – ”I skuggan av valnötsträdet”. Han säger att han skrivit den till sig själv, ”lite som en katolsk bikt eller som terapi”. Men visst har den ett intresse även för andra, inte minst om man är intresserad av svensk kock-, restaurang- och gastronomihistoria. Samtidigt är den en berättelse om hur en ung pojke som hoppat av skolan med två tomma händer genom uthållighet, påhittighet och entreprenörsanda med tiden lyckas bli en framgångsrik förgrundsperson inom den svenska restaurangbranschen med ett enastående nätverk inte bara i Sverige utan även i många andra länder. Frank är också en äventyrsmänniska och i boken får man läsa om hur han flera gånger seglar över Atlanten och om hur han med nöd och näppe klarar sig med livet i behåll både till havs och på snabba motorcyklar. Han berättar också om hur han för många år sedan hittade Hallbjens i Sundre, som sedan blev ett kärt tillhåll, och naturligtvis också om Busters Mack i Burgsvik. Valnötsträdet i bokens titel finns någonstans på Storsudret och under det vill han gärna sitta och filosofera. Bokens omslag pryds också av ett valnötsträd målat av sonen Buster. Boken finns på biblioteket i Burgsvik och vill man köpa den kan man sätta in 200 kronor på SEB 5206-0036208. Glöm inte att ange namn och adress. Nöjer man sig med en e-bok sätter man in 100 kronor och anger sin e-postadress. Frank nås på 0705223388 eller frank@hollingworth.com