Storsudret i skönlitteraturen

Storsudret i skönlitteraturen

jul 24

För tre år sedan utlyste ”Nyheter från Storsudret” en tävling/efterlysning som handlade om i vilka skönlitterära verk man kan läsa om Storsudret. Det kom in många ”nomineringar” och idag omfattar listan hela 26 litterära verk och ett 27:e är på väg in och det skall vi berätta om på måndag den 27 juli kl. 19 då det för tredje året i rad blir en uppläsningskväll vid Bottarve. Det blir texter av bland andra Storsudrets ”egna” poeter Birgit Larsson och Björner Torsson och av Kjell Espmark och Algot Sandberg. Och så kommer vi att kort presentera gotlänningen och författaren och journalisten och den hängivne kommunisten Ture Eriksson från Fårö som slutade sina dagar i Moskva, men som dessförinnan hann skriva en hel del om Storsudret. Och en del av det han skrev om Storsudret kommer vi att presentera nästa år då vi hoppas kunna fortsätta traditionen med högläsning vid Bottarve.