Allan Larsson tilldelas miljöpris

Allan Larsson tilldelas miljöpris

apr 28

För en tid sedan tilldelades Jan Larsson 20 000 euro för sitt arbete för att Rädda Burgsviken och Östersjön. Nu har även Allan Larsson tilldelats ett miljöpris av den så kallade Östersjöakuten, som Transportarbetarförbundet grundade i samband med sitt 100-årskubileum. Östersjöakutens pristagare utses av ordföranden för Stockholms Universitets Östersjöcentrum och av ordföranden i Svenska Transportarbetarförbundet i samråd med föreståndaren för Östersjöcentrum. Allan Larsson har tilldelats 50 000 kronor för hans engagemang för att minska mänsklig påverkan på Östersjöns miljö och för att han verkar som en brygga mellan olika aktörer och goda lokala initiativ och skapat nya arenor för dialog. Priset kommer att delas ut vid Forum Östersjöns möte vid Vamlingbo prästgård den 27 juni. Vi gratulerar Allan till den fina och välförtjänta utmärkelsen.