Guldmedalj till Ulla och Lars-Anders Nilsson, Augstens i Vamlingbo

Guldmedalj till Ulla och Lars-Anders Nilsson, Augstens i Vamlingbo

feb 28

Ulla och Lars-Anders Nilsson vid Augstens i Vamlingbo skall den 8 april i Svenska Läkaresällskapets lokaler i Stockholm av prins Carl Philip motta en guldmedalj för att de under hela 23 år har levererat prickfri och förstklassisk mjölk. I år är det totalt 37 mjölkbönder från norr till söder som kvalificerat sig för en guldmedalj. Guldmedaljen instiftades av Svenska Mejeriernas Riksförening, SMR, och de första medaljerna delades ut av kung Gustaf VI Adolf år 1958. SMR finns inte längre utan numera är det LRF Mjölk som utser medaljörerna. Varför det blivit just 23 års prickfria leveranser vet inte redaktören, men en sak är säker: det är en prestation att under så många år leverera prickfri mjölk, särskilt med tanke på att varje leverans kontrolleras noga. Ulla och Lars-Anders är värda all respekt och därtill varma gratulationer.