Hoburgen har på nytt flest soltimmar i landet

Hoburgen har på nytt flest soltimmar i landet

dec 12

Det finns många goda skäl för att marknadsföra Storsudret. Ett är att det är så soligt. Och i år har Hoburgen på nytt flest soltimmar i hela landet. Per i går den 11 december hela 2 351 timmar. Tvåan Umeå ligger nästan 100 timmar efter Hoburgen. På tredje plats kommer Luleå och på fjärde Stockholm. Som vanligt alltså mest sol i östra Sverige. Men det finns i år en trist baksida. Bristen på regn som lett till dåliga skördar som pressar redan hårt pressade lantbrukare. Ett är säkert. Maten är alldeles för billig. För trettio år sedan lade hushållen cirka trettio procent av sin disponibla inkomst på mat och drygt tio procent på boendet. Nu är det tvärtom. Cirka tolv procent på mat och drygt trettio procent på boendet. Är det verkligen rimligt, undrar en bekymrad redaktör som bara äter svenskt kött och som dricker rejält med svensk mjölk varje dag.