Årets julklapp på Storsudret

Årets julklapp på Storsudret

dec 08

Sommarens utställning på loftet vid Bottarve, ”Ett sekel på Storsudret”, blev en succé. Den handlade bland annat om skolorna, handelsbodarna, jordbruket, stenbrytningen, matställena, byggmästarna, mejeriet och befolkningsutvecklingen på Storsudret under hundra år. På mångas begäran har utställningens ”kuratorer”, Agneta Engström Svanborg, Britta Holm och Gunnel Åkerblom, nu gett ut en skrift med alla fantastiskt fina planscher och bilder som ingick i utställningen. Dessutom har de lagt till ett par sidor om nya invånare på Storsudret under de senaste hundra åren. Skriften kommer att säljas på julmarknaden i Vamlingbo bygdegård i morgon, söndag, och den kommer att säljas på biblioteket och naturligtvis också på Nyårsdagens stora kaffikalas vid Bottarve.