Köpet av Burgsviks hamn i hamn

Köpet av Burgsviks hamn i hamn

aug 28

Äntligen. Efter flera års segdragna förhandlingar har en överenskommelse träffats som innebär att Region Gotland säljer hamnen i Burgsvik till Burgsviken Utveckling AB. Överenskommelsen skall dock först godkännas av regionstyrelsen nu på torsdag. Priset är 500 000 kronor och Burgsviken Utveckling AB har fått sina krav tillgodosedda vilket bland annat berör parkeringsplatsen och reparation av hamnkajen. Burgsviken Utveckling AB har sju delägare, nämligen Hoburgs Näringslivs Intresseförening, Forum Östersjön, Hamnföreningen, Bastuföreningen, Burgsviks Camping, Kalkstensfabriken, Alm Equity och Larssons Vind och Marin. Det konkreta förslaget till upprustning av hamnen och hamnområdet är mycket omfattande och innehåller bland annat en marina, en strandpromenad med kajer och nya servicefunktioner. Om hela projektet genomförs kommer kostnaden att troligen uppgå till 60-70 miljoner kronor. Mycket arbete måste därför läggas på att finansiera projektet. Det kommer att handla om allt från regionala utvecklingsmedel till EU-medel. En eloge till bland andra Håkan Ahlsten och Jan Larsson som lagt ner mycken tid och stort engagemang för att äntligen ro denna överenskommelse i hamn.