Boken om ett hundra år med Hoburgs hembygdsförening och vernissage för en högst sevärd utställning

Boken om ett hundra år med Hoburgs hembygdsförening och vernissage för en högst sevärd utställning

jun 21

På midsommardagen kl 14 är det boksläpp och vernissage vid Bottarve. Boken heter ”Hoburgs hembygdsförening – ett sekel med Bottarve”. En synnerligen intressant, informativ och välgjord bok, formgiven på ett mycket tilltalande sätt och med ett rikt bildmaterial. Boken är ett måste för alla som har det minsta intresse för Storsudret. Bakom bokens tillkomst står tre personer: Agneta Engström Svanborg, Britta Holm och Gunnel Åkerblom. De är värda all uppskattning för boken som de verkligen lyckats med. Den kostar 200 kronor och finns att köpa i butiken vid Bottarve, i biblioteket i Burgsvik och hos Norrbys Järnhandel. I samband med boksläppet är det också vernissage för sommarens utställning en trappa upp i manbyggningen. Utställningen heter ”Ett sekel på Storsudret. Glimtar ur livet utanför Hoburgs hembygdsförening 1918-2018”. En utställning lika välgjord som boken. Och nog är det lite mer än bara glimtar. Den berättar bland annat om skolorna, handelsbodarna, jordbruket, stenbrytningen, matställena, byggmästarna, mejeriet och befolkningsutvecklingen. Välskrivna och informativa texter och ett mycket rikt bildmaterial. Utställningen har gjorts av samma personer som gjort boken, alltså Agneta Engström Svanborg, Britta Holm och Gunnel Åkerblom och även för detta arbete är de värda all uppskattning.