Ingela Lind får strålande recensioner

Ingela Lind får strålande recensioner

apr 06

Ingela Lind har nyligen utkommit med ännu en bok om den engelska Bloomsburygruppen som var verksam i England i början av 1900-talet. Den förra boken kom 2008 och hade titeln ”Leka med moderniteten”. Hennes nya bok, ”Ta sig frihet. Bloomsbury, Indien och konsten att leva”, har liksom den förra fått strålande recensioner. Så här skriver en av recensenterna, Sinziana Ravini. ”Ingen, och då menar jag ingen svensk konstkritiker skriver så passionerat och målande som Ingela Lind. Hennes böcker om legendariska konströrelser genom tiderna brukar dessutom alltid vara fyllda av utopiska, estetiska och politiska ställningstaganden som pekar mot konstens möjliga framtidsutveckling”. Samtidigt som boken utkom invigdes den 22 mars en stor utställning om Bloomsburygruppen på den fantastiska konsthallen Artipelag på Värmdölandet utanför Stockholm. Ingela Lind har varit expert och så kallad extern kurator för utställningen som pågår fram till den 30 september. Både konsthallen med sin spännande arkitektur och sitt fantastiska läge intill Baggensfjärden liksom själva utställningen är väl värda ett besök. Och idag var det ännu en strålande vårdag på Storsudret.