Knökfullt på Bottarve men syndaflod därutanför

Knökfullt på Bottarve men syndaflod därutanför

jan 01

Som vanligt var det knökfullt i manbyggningen vid Bottarve under Nyårsdagens traditionsenliga kaffikalas. Och kakorna var lika många och lika goda som alltid. Men någon bland gästerna undrade om det är en ny syndaflod som drabbat inte bara Gotland utan också stora delar av Sverige. Storsudrets ”chefsmetereolog” Lars-Erik Karlsson har redan hunnit summera 2017. Totalt har det hemma hos honom i Vamlingbo kommit drygt 720 millimeter, varav drygt 520 sedan den 1 juli. Men Lars-Erik tror att det har kommit ännu mer längre norrut på Gotland, bland annat i Roma-trakten. En självklar nyårsönskan är naturligtvis att det nya året skall bjuda på ett mera normalt väder. Med den förhoppningen tillönskas alla läsare Ett Gott Nytt År.