En God Jul efter den blötaste hösten i mannaminne

En God Jul efter den blötaste hösten i mannaminne

Dec 21

Efter den blötaste hösten på många årtionden tillönskas alla läsare God Jul och Gott Nytt År med förhoppningen att 2018 skall bli ett riktigt bra år och att väderleken blir mera normal. Storsudrets ”chefsmetereolog” Lars-Erik Karlsson, Vamlingbo, har sedan den 1 juli och fram till idag fått 497 millimeter i sin regnmätare. Stämmer prognoserna fram till nyår kommer han att få drygt 500 millimeter i mätaren innan året är slut. Lars-Erik är tämligen övertygad om att det inte har kommit lika mycket regn under årets andra halva sedan 1952, alltså för 65 år sedan. 65 år borde väl anses vara ett mannaminne, eller vad säger expertisen? Innan året är slut kan man på julafton samlas kring krubban kl. 10 i Fide kyrka och på kvällen delta i midnattsmässa kl. 23 i Öja kyrka för att sedan stiga upp i ottan på juldagen och delta i julottan kl. 07 i Hamra kyrka. Julfirandet kan man avsluta på julfesten för stora och små i Vamlingbo bygdegård den 30 december kl. 13.30. Och det nya året inleds för många av oss med nyårsdagens stora kaffikalas på Bottarve. Redaktören ber att få tacka alla vänliga läsare för i år.