Gamla fotografier efterlyses

Gamla fotografier efterlyses

Nov 14

Från Britta Holm har vi fått följande efterlysning. ”En av Storsudrets pärlor är Bottarve museigård, utan tvekan en av Sveriges finaste hembygdsgårdar. Tämligen unik också för att den ligger kvar på sin ursprungliga plats. En skatt att vara stolt över för oss som håller till på Storsudret. För att förhindra att gården revs bildades Hoburgs hembygdsförening 1918, och nästa år fyller alltså föreningen 100 år. I planerna för jubileet ingår en skrift och en utställning. Till båda behövs många fotografier. Sådana finns det ganska gott om efter sådär 1965. Dessförinnan är utbudet sämre, glesare ju närmare 1918 man kommer. Nu vädjar hembygdsföreningen till er alla att leta gamla fotografier, gärna med anknytning till Bottarve eller föreningen och gärna med motiv från vardagen. Viktigast är perioden 1918 till ca 1965. Om du inte har några egna, fråga föräldrar, morbröder, gammalfarmor, vänner och bekanta, ja alla som kan tänkas ha foton. Leta i lådor, på vindar, överallt där det kan finnas en chans att någon har stoppat undan gamla bilder. Kontakta Britta Holm, 0708 529859 eller brittagholm@gmail.com om du har några bilder eller några tips!”