En nostalgisk vandring i Vamlingbo med idrottsliga förtecken

En nostalgisk vandring i Vamlingbo med idrottsliga förtecken

Okt 04

En del går pilgrimsleden till Santiago de Compostela, andra någon av pilgrimslederna till Nidarosdomen i Trondheim. Nu erbjuder Vamlingbo sockenförening ett annorlunda och något kortare alternativ, nämligen en nostalgisk vandring i spåren av Vamlingbo Gymnastik och Idrottsförening under ledning av Folke Widén. På vägen mellan Vamlingbos två idrottsplatser bjuder en närboende på kaffe och vid ankomsten till idrottsplatsen i fotbollshagen serveras korv, men det kan ändå vara klokt att ta med en egen kaffekorg. Det hela går av stapeln söndagen den 8 oktober med start vid bastun i Vamlingbo kl. 13 och det kostar 20 kronor. Att vandra tillsammans ger, som de flesta vet, upplevelser som man inte kan få när man förflyttar sig helt allena. Tag gärna med gamla foton och klipp som visar prov på idrottens historia i Vamlingbo.